Studygram.tgm- Admiterea la UMF Târgu Mureș

  

Când m-a contactat Patricia de la bionow.ro și mi-a propus să fac parte din acest proiect, am retrăit fiecare moment, fiecare emoție legat de tot drumul intrării la facultate. Este adevărat, este un drum anevoios, plin cu obstacole, unele mai greu de doborât, altele mai ușor, însă în final, satisfacția va face ca totul să pară că a meritat.

Mă numesc Emilia, sunt studentă în anul 2, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe si Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș, la specilizarea Medicină Generală.


De ce Târgu Mureș? Ei bine, este un oraș liniștit, plin cu oameni călduroși si sufletiști, iar când am vizitat universitatea pentru prima oară, în clasa a 9-a, m-am simțit că sunt “acasă” și că locul meu este acolo. În clasa a 11-a am hotărât să susțin admiterea la chimie și tot atunci am început pregătirea. Este adevărat, am întâmpinat câteva probleme până să găsesc un profesor cu care pot rezona, până să-mi găsesc metodele de învățare, dar încet, încet, am găsit soluții.

Cel mai important lucru din acest drum este mindset-ul, pe care trebuie să ni-l implementăm foarte bine. Gândurile negative, întrebările „Ce fac dacă nu intru?”, „Dacă voi claca?” trebuie să dispară din mintea voastră. Suntem ființe care atragem tot ceea ce gândim, așa că nu ne face bine să „prezicem” viitorul într-un mod atât de dramatic, ci să conștientizăm că munca mereu va aduce roade. Știu că e greu, știu că nu scapi de aceste gânduri bătând din palme, însă cu pași mici îți poți schimba gândirea. Folosește-te de cărțile de dezvoltare personală, nu uita să vorbești cu cineva apropiat care te poate înțelege și ajuta cu sfaturi.

Am avut foarte mari emoții, mai ales în ultima săptămână nu mai aveam putere să învăț deloc și plângeam din orice. În ziua admiterii, simțeam că plutesc.. Mă cuprindeau tot felul de sentimente pe care nu le mai avusesem până atunci, iar până am primit borderoul cu grile simțeam doar că vreau sa scap de tot. In timp ce rezolvam grilele, eram tare nesigura pe mine, nu știam daca voi intra sau nu. Am terminat in 2h jumătate tot si am hotărât sa ies pentru nu a schimbat din grile, caci primul instinct este cel mai bun întotdeauna. Când am ieșit de acolo, am sunat-o direct pe mama si primul lucru pe care i l-am spus a fost „Habar nu am daca voi intra sau nu” si simțeam nevoie de eliberare, să mă descarc. In drum spre casa, s-au afișat si baremele si am început sa-mi corectez răspunsurile, la început greșisem destul de multe grile (s-a văzut ca emoțiile si-au pus amprenta). După calculele mele mi-a ieșit nota 8,11 fără bac, iar tot cu bac 8,27. Am început sa plâng direct, nu erau lacrimi de tristețe, erau de eliberare pentru ca luasem o nota atât de buna. Iar seara când s-a postat clasamentul, m-am găsit pe locul 23 si am simțit că toata munca, toate obstacolele si toate emoțiile au avut un rol important in drumul meu către medicina.

Ce sfaturi sa va dau cu privire la pregătirea voastră? Repetați cat mai mult, pentru ca detaliile fac diferența. încercați să invățați regulat, dar nu uitați sa va relaxați și să vă deconectați măcar o data pe săptămână. Eu ieșeam in fiecare seara pentru câteva ore, iar ziua mă planificam astfel încât să am timp de toate. Nu va lăsați descurajați de persoanele care mereu va vor pune piedici, luptați pentru visul vostru pentru ca nimeni altcineva nu o va face.

Aveți încredere în voi și în propriile puteri, o să vedeți că totul se întâmplă cu un motiv!

„Everything you do now is for your future.”

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Introducere în Fiziologia spatiului cosmic
Articolul urmator 5 motive să iei meditații online la biologie pe BioNow.ro
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă