De știut înainte să dai la UMF MD

  

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să dai la Facultatea de Medicină Dentară

Printre aspiranții la UMF se numără și elevii care își doresc o carieră în domeniul stomatologic, motivele fiind variate: posibilitatea de a putea profesa fără rezidențiat, dezvoltare continuă a profesiei, beneficii financiare, etc.

Bineînțeles, orice elev își dorește să afle cât mai multe lucruri despre facultatea la care aspiră, astfel încât e noi ne-am gândit să o întrebăm pe una din co-fondatoarele BioNow.ro, Bianca Dumbrovca, ce ar trebui să cunoască un aspirant la „stoma”.

„Cred că e foarte imporant ca viitorii boboci să aibă surse de informare sigure legate de experiența de student. Din păcate, eu nu aveam vreo cunoștință pe care să o pot întreba, iar pe internet nu erau încă studenți pasionați care să își împărtășeasă întâmplările studențești. Aveam câteva idei preconcepute și complet alte așteptări față de realitate”, ne-a spus Bianca, studentă acum în anul IV la UMFCD, Facultatea de Medicină Dentară.

Pe scurt, elevii care își doresc o carieră în domeniul medical ar trebui să se ia în considerare următoarele:

1.      Studierea materiilor de medicină dentară simultan cu cele de medicină generală

Ținând cont că în cabinetul stomatologic pot veni numeroși pacienți cu variate probleme de sănătate (cardiaci, diabetici, etc), este esențial ca medicul stomatolog să cunoască felul în care procedurile dentare pot influența starea generală a pacientului. De asemenea, anume patologii pot avea efecte în cavitatea bucală, medicul stomatolog putând să le identifice din timp și să îndrume pacientul spre consult de specialitate înainte ca simptomele generale să se instaleze.

2.      Se fac stagii de medicină generală în spitale înainte de cele de stomatologie

Viitorii studenți ar trebui să cunoască faptul că trebuie să fie prezenți inclusiv la stagiile de medicină generală din spitale, care încep odată cu anul II de studiu. Beneficiul major este că interacțiunea cu pacientul îi ajută să se dezvolte pe plan medical, învățând cum să comunice și cum să facă o anamneză corespunzător.

3.      Stomatologia e în continuă dezvoltare

Nu fi dezamăgit dacă înveți lucruri mai „depășite”! Există multe materiale dentare care, deși astăzi nu se mai folosesc la fel de des, trebuie cunoscute. Motivul e unul simplu: pacienții pot avea tratamente în cavitatea orală realizate de mai multă vreme cu acele materiale, iar tu va trebui să le recunoști și să le poți îndepărta corespunzător.

4.      Îți trebuie muuuuuultă practică

Odată cu pandemia, studenții la stomatologie au de suferit atunci când vine subiectul de „practică”. Cu toate acestea, este esențial ca exercițiul să continue, de aceea fii pregătit pentru a exersa pe dinți din plastic sua pe arcade fantomă. Chiar dacă nu e ideal, e mai bine decât deloc, nu?

5.      Trebuie să te și distrezi!

Pe lângă muuult studiu, facultatea îți aduce și multiple amintiri frumoase – petrecerile organizațiilor studențești, evenimentele caritabile, etc. Pe lângă asta, există numeroase workshop-uri și congrese care îți pot lărgi orizonturile! 


BioNow.ro - meditatii online la biologie - meditatii online la chimie.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Emisiunea „La Cafea cu Organele Mele'' - Dr. Alina Paduraru
Articolul urmator PODCAST. Învață să înveți, Rezidențiat cu Ionuț Golea
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă