Cum ar trebui să fie profesorul ideal de biologie/chimie?

  

Foarte mulți elevi și părinți sunt în căutarea unui profesor atunci când vine vorba de un examen, indiferent că este vorba despre Bacalaureat sau Admitere. BioNow.ro vine în ajutorul acestora, echipa noastră făcând tot posibilul să aleagă profesorul potrivit pentru fiecare elev în parte. 


Și totuși, cum ar trebui să fie un profesor ideal de biologie/chimie în online? 


Nimeni nu a spus că este ușor să predai. Odată cu experiența, predatul devine din ce în ce mai ușor, infomația este redată mai natural și răbdarea (sau poate, lipsa ei?) nu îți mai dă atâtea bătăi de cap.

Este foarte important, pentru elevi, să poată vizualiza informația. Un videoclip, câteva desene realizate în culori vii, folosirea de formule memotehnice, precum și multitudinea de iamgini din atlasele online ar trebui să aducă un plus în tot procesul educațional. Cursurile la biologie online aduc multiple avantaje în ceea ce privește studierea și înțelegerea noțiunilor rapid și vizual:

  • elevului i se poate partaja ecranul, să vadă diferite imagini și scheme oferite de profesor 

  • videoclipurile educative de pe Youtube pot fi urmărite simultan în timp real, pentru ca elevul să vadă diferite animații cu privire la procesele biologice și chimice 

  • profesorul poate desena cu ajutorul tabletei grafice, astfel încât elevul să păstreze desenele și doar să le printeze, după meditații 


Practic, elevul poate avea aceeași experiență ca la o meditație clasică, îl vede pe profesor, studiază și diferite documente partajate pe ecran, aude explicațiile și poate înțelege mult mai ușor noțiunile. 


Când vine vorba de pregătirea la biologie sau la chimie, profesorul ar trebui să aibă câteva skill-uri aparte, echipa BioNow asigurându-se că fiecare profesor este potrivit pentru a-i ajuta pe elevii noștri:

  1. Studii și experiență - este esențial ca profesorul ideal să fie pasionat de domeniul său și să dețină numeroase experiențe în ceea ce privește biologia sau chimia: fie că e vorba de premii la concursuri sau studii la facultate. 

  2. Materiale extra - un alt element esențial pentru profesorul ideal este reprezentat de materialele oferite elevilor: schemele, desenele și video-urile explicative ajută enorm în procesul de învățare. 

  3. Este răbdător și empatic - de cele mai multe ori nu este suficient să ai doar experință și suporturi de curs, ci trebuie să te apropii de elev, să te adaptezi la felul lui de a fi și să îl încurajezi pe cât posibil, ori de câte ori e necesar 

  4. Este acolo când elevul are nevoie - elevii pot avea întrebări oricând, poate chiar și la o oră după meditație. Asigură-te că elevii tăi pot da de tine atunci când au întrebări, pentru a le veni în ajutor ori de câte ori e necesar! 

  5. Este motivat - profesorul ideal este recunoscut pentru pasiunea și motivația de care dă dovadă - alege materialele cu grijă, explică de mai multe ori atunci când este cazul și discută cu elevii degajat, eliminând bariera elev-profesor. 


Te regăsești printre atuurile profesorului ideal? Ei bine, ce-ar fi să vii în echipa BioNow.ro?

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Cum să reții mai ușor?
Articolul urmator Crezi că ești elevul ideal?
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă