Crezi că ești elevul ideal?

  

Probabil mulți dintre noi ne-am pus această întrebare la un moment dat. Personal, atunci când mă pregăteam pentru admiterea la Medicină, mă gândeam ce ar trebui să fac pentru a putea face o impresie bună la meditații, astfel încât să avansez mai repede cu materia și să nu bat pasul pe loc. 


Tu ai un meditator?

Fie că iei meditații la biologie sau la chimie, vei vedea că cele două materii se aseamănă destul de mult la stilul de învățat. Ambele trebuie, în primul rând, înțelese, așa că trebuie să îți cauți un meditator potrivit. 

Cu ajutorul echipei BioNow.ro, aceasta nu mai este problema ta, căci noi te ajutăm și avem grijă să-ți alegem un profesor de biologie sau de chimie potrivit. 


Alege să impresionezi! 

Cu toții știm că la meditații, chiar dacă primește uneori note, nu ești în competiție decât tu cu tine. Așadar, de ce să nu depui un efort suficient? Cheia spre a reuși este întotdeauna să fii mai bun decât erai ieri. Învațatul constant și formarea unui obicei zilnic de a rezerva câteva ore pregătirii pentru examenul la biologie sau chimie te pot ajuta enorm, atât din punct de vedere educațional (înveți mai mult, recapilezi constant, materia e proaspătă mereu în minte), cât și personal (te obișnuiești cu ceea ce ai de făcut, devii mai responsabil, mai disciplinat și mult mai organizat în ceea ce privește timpul). 


Ce poți face ca să înveți mai repede și să faci o impresie bună la meditații? 


  1. Respectă mentorul - ai fi surprins, dar foarte mulți elevi încep să fie prea deschiși cu profesorul, începând chiar să uite că deși bariera elev-profesor nu există, trebuie menținută o doză de respect - încă de la felul cum i te adresezi, și până la respectarea materiei

  2. Fii punctual - poate că ai un singur profesor de biologie, dar el sigur are mai mulți elevi. Nu e nicio tragedie să întârzii câteva minute la meditațiile online la biologie sau chimie, dar fii sigur că anunți profesorul înainte. La urma urmei, nici ție nu ți-ar plăcea să aștepți minute în șir, nu? 

  3. Nu ezita să pui întrebări - profesorii de pe BioNow.ro adoră să fie întrerupți cu întrebări legate de materie. Indiferent ce de întrebare ai sau dacă vrei ca unele informații să fie repetate, nu ezita să ceri ajutor! 

  4. Lucrează cât mai mult - secretul pentru a reuși la examen nu este doar să tocești, așa cum ar crede multă lume, ci să lucrezi cât mai multe variante și grile - nu doar că așa vei fixa materia mult mai bine, dar vei avea și ce întrebări să îi adresezi mentorului tău 

5. Ai răbdare - biologia și chimia sunt materii ample, stufoase, care necesită foarte mult timp de pregătire. Ai încredere în profesorul tău atunci când vine vorba de materie și nu grăbi lucrurile - decât să parcurgi 3 capitole rapid, mai bine unul sigur, dar care să fie învățat cât mai bine.

Ți-a plăcut articolul? Dă-i share 😄

Articolul anterior Cum ar trebui să fie profesorul ideal de biologie/chimie?
Articolul urmator Boboc la UMF ”Iuliu Hațieganu”
Back
x
Acest website utilizează cookie-uri pentru a creea o experiență cât mai plăcută. Învață mai multe Acceptă